Projekty

Oryginalna stylistyka altan ogrodowych

Fachowcy z firmy HANTVERKARPOOLEN Zakład Prefabrykacji Konstrukcji Drewnianych z Kocierzewa koło Łowicza wspólnie ze Stowarzyszeniem Działkowców – Nasze Ogrody przygotowali projekty altan ogrodowych, które w optymalnym zakresie wykorzystują przestrzeń na działce. Domki są estetyczne, przestrzenne i praktycznie można w nich przebywać cały rok. Altanę w wersji podstawowej można zakupić już w cenie od 23280 zł, w tym bon podarunkowy o wartości 1940 zł. Więcej informacji można uzyskać pod nr telefonu 798 068 630.

W domkach letniskowych firmy HANTVERKARPOOLEN wykorzystano maksymalnie powierzchnię użytkową. Firma oferuje trzy wersje domków letniskowych: domek mansardowy, domek parterowy i z półką. Dzięki dachowi mansardowemu przestrzeń jest tak duża, że daje drugie tyle przestrzeni, pozostając w zgodzie z przepisami. Ta altana jest odpowiednia dla wszystkich, którzy chcą w domku przebywać częściej niż tylko w miesiące letnie. We wszystkich domkach wyznaczono miejsce pod kominek. Konstruktorzy praktycznie i estetycznie zaprojektowali przestrzeń w której jest miejsce na salon z kuchnią oraz łazienkę. W przypadku domku mansardowego, na piętrze stworzono dużą przestrzeń, do której swobodnie można wstawić duże dwuosobowe łóżko jak również łóżka jednoosobowe. Po wewnętrznej stronie konstrukcji dachowej można zrobić zabudowę ścienną w postaci szafy. Natomiast w domku z półką, część poddasza wygospodarowano na miejsce z półkę do spania.

We wszystkich wersjach domków, dobre współczynniki przenikania ciepła powodują, że altany mogą być użytkowane przez cały rok. Zastosowana izolacja ścian to nie tylko komfort w zimne dni, ale również w gorące. Drewno stosowane w konstrukcjach to suszony komorowo świerk skandynawski. Cechuje go duża wytrzymałość, ze względu na lepsze usłojenie w stosunku do drewna, które rośnie w cieplejszym klimacie. Natomiast norweskie farby nie zamykają porów drewna i pozwalają na oddychanie, co zmniejsza w znacznym stopniu ryzyko rozkładu drewna.

Zakład Prefabrykacji Konstrukcji Drewnianych z Kocierzewa koło Łowicza.

gallery/4
gallery/bez poddasz 1