Nasze Ogrody

O nas

Stowarzyszenie oferuje także atrakcyjne i ekonomiczne sposoby zagospodarowania działek, poprzez zamieszczanie na stronie internetowej projektów altan letniskowych. Dzięki nim, można w optymalny sposób wykorzystać przestrzeń altany, tak aby znalazło się w niej możliwie jak najwięcej miejsca. Warto dodać, że zgodnie z przepisami ustawy o rodzinnych ogrodach działkowych, na terenie ogrodów działkowych Stowarzyszenia można pobudować budynek rekreacyjno - wypoczynkowy o powierzchni 35 metrów kwadratowych z 12-metrową altaną, o wysokości 5 metrów przy dachu stromym i 4 metrów przy dachu płaskim. Nie ma konieczności uzyskiwania pozwolenia na budowę lub zgłoszenia w urzędzie budowlanym. Ponadto ogrody są zakładane na atrakcyjnych gruntach, mających dostęp do energii elektrycznej i sieci wodociągowej.

gallery/photo_1371_20120413

Atrakcyjne działki letniskowe nad morzem

Położone zaledwie dwa kilometry od morza zupełnie nowe działki letniskowe w Rusinowie, między Jarosławcem a Darłowem to idealne miejsce wypoczynku dla wszystkich, którzy lubią ciszę i spokój oraz powietrze nasycone jodem. Wakacyjna jest także cena działek – bo zalewie 19 500 zł za 350 metrów kwadratowych.

Działki znajdują się około 20 minut spacerem od pięknej, szerokiej plaży, która w sezonie nie jest zatłoczona, jak w innych kurortach nadmorskich. Rusinowo to miejscowość dla wszystkich pragnących odpocząć od zgiełku i cieszyć się urokami pięknego Morza Bałtyckiego, położona między dwoma nadmorskimi jeziorami. Oaza spokoju i dzikiej przyrody, gdzie na polnych dróżkach można spotkać zające, sarny i inne leśne zwierzęta. Rusinowo jest miejscem przyjaznym dla wędkarzy i miłośników żeglowania, albowiem znajduje się tu przestrzeń do wodowania łodzi i żaglówek.

gallery/16,05,16 rusinowo 4

Działki rekreacyjne oferuje Stowarzyszenie Działkowców – Nasze Ogrody z Poznania. Powierzchnia działek wynosi 350 m kw, a wpisowe, które wpłaca działkowiec to 19500 zł plus 500 zł opłaty notarialnej i sądowej. Prawo do działki, członek Stowarzyszenia uzyskuje po podpisaniu dzierżawy działkowej, co potwierdzone zostaje wpisem do księgi wieczystej. Pierwszy ogród Stowarzyszenia powstał w tym roku, w Lusówku nad jeziorem Lusowskim koło Poznania.

Dlaczego warto wybrać działki w Rusinowie i Lusówku? Ogrody tworzone są na gruntach własnych Stowarzyszenia. Każdy, kto przystępuje do Stowarzyszenia, staje się dzierżawcą a pośrednio współwłaścicielem. Działkowiec może korzystać ze swojego ogrodu przez cały rok, ponieważ wszystkie media zaprojektowane są do całorocznej eksploatacji. Nowe tereny pozwalają na rodzinne zagospodarowanie ogrodów, co oznacza, że działki obok siebie mogą posiadać: mąż, żona, dziadek, babcia i wnukowie. Warto podkreślić, że posiadanie działki rekreacyjnej to doskonała forma inwestowania oszczędności. Mogą być one zbywane na rynku wtórnym. Działkowiec otrzymuje wówczas zwrot wpisowego i poniesionych nakładów, co czyni tę transakcję niezwykle interesującą.

gallery/16,06,24 dsc00066
gallery/2rus